KwaZulu Natal en Swaziland

“Sanibonani” betekent “welkom” in het Zulu. Het Zulu Koninkrijk is een spectaculair gebied dat meerdere culturen omvat en gelegen is in een door de natuur rijk bedeeld gebied aan de warme Indische Oceaan. De hoge pieken van de Drakensbergen, de machtige Tugela rivier en de Lebombo bergen zijn slechts enkele hoogtepunten van dit fascinerend landschap dat net zo dramatisch, mysterieus als mooi is.

Beleef het echte Afrika - Sanibonani

Zulu dorp tegen besneeuwde Drakensbergen

Vertrek 3 augustus 2018  gegarandeerd vertrek

Landschap

Golvende velden, kronkelende valleien, bossen, natuurreservaten, bergpieken die door de wolken worden omgeven vormen de ingrediënten van een waarlijk idyllische schoonheid die maar op weinig plekken in Afrika wordt overtroffen. De grote diversiteit van landschappen, natuurschoon en ervaringen die dit deel van Afrika te bieden heeft zijn ongeëvenaard.

Landinwaarts zijn de prachtige groene heuvels bezaaid met rondawels van het trotse Zulu volk, die hier nog leven volgens hun eeuwenoude tradities en gebruiken. Het gebied van de amaZulu’s (‘zulu’ betekent hemel) is schitterend en erg divers. We ontmoeten de AmaZulu in hun authentieke Zulu-dorpen, waar de tijd lijkt stil te staat en de viering van oude rituelen door de ritmische drums al van verre te horen zijn. Je kunt de Sangoma’s zien communiceren met geesten van het verleden of druk bezig zijn met het voorspellen van de toekomst. Ontdek en geniet van traditionele gerechten, cultuur en de grote gastvrijheid van de inwoners.

Zuloes dancing Fietsen in Kwazulu Natal

Zululand

We bezoeken Ulundi het centrum van Zululand, waar de Zulu koningen leefden en begraven zijn en maken kennis met hun culturele erfgoed. Je komt langs ambachtelijke markten waar het talent van de lokale bevolking te bewonderen is in de vorm van houtsnijwerk en gevlochten manden. Deze markten stellen de plaatselijke bevolking in staat om in hun eigen onderhoud te voorzien.

Natuurparken en geschiedenis

Ervaar de geweldige sfeer van het opmerkelijke iSimangaliso Wetland Park, een World Heritage Site.

Geniet van game drives of begeleide wandelingen in internationaal bekende Game Reserves. Uitgestrekte, ruige gebieden met ongerepte natuur en met een overvloed aan wild waaronder natuurlijk de Big 5.

Dit prachtige groene gebied heeft verder een groot aantal historische slagvelden. Dit gebied was lange tijd het middelpunt van grote militair treffen tussen Boeren, Britten en Zulus die met elkaar slaags raakten in bloedige conflicten en daarmee de vorm en toekomst van Zuid-Afrika hebben bepaald.

The Dutch can dance!! Drakensbergen Amphitheatre

Swaziland

Over de noordelijke grens van Zululand, genesteld tussen Zuid-Afrika en Mozambique, ligt het Koninkrijk van Swaziland. Dit vriendelijke koninkrijk biedt de bezoeker een ervaring met majestueuze bergen, weelderige bossen en vruchtbare valleien. Het Swazivolk is trots op haar tradities en rijke cultuur en probeert deze te behouden voor toekomstige generaties. Swaziland is sinds 1968 onafhankelijk en is een van slechts drie monarchieën die in Afrika nog zijn overgebleven. Swaziland wordt nu geregeerd door koning Mzwati III.

 

Deze veelzijdige reis combineert de vele facetten van Afrika, de schilderachtige natuur, de mooie ongerepte wildparken, de geschiedenis van de Boerenoorlogen maar ook de boeiende culturen van Zulus en Swazis. De reis brengt je op plaatsen waar je normaal niet gauw zou komen. Dit is echt de ultieme Afrika ervaring!

Voor meer informatie klik op links hieronder:

Dagprogramma   prijs/bespreken  zwaarte reis 4*sterren   

KZN actie

 reisverslag door Glimlag            artikel door Andre Stooker       

 De fietsreis wordt als middelzware tocht 4*sterren gewaardeerd, maar je kunt het zwaarste traject overslaan door een gedeelte met de bezemwagen mee te rijden. Op die wijze is het mogelijk eventueel de dagafstanden te verkorten voor diegenen die dit wenselijk achten. Bv 50/75km een 3* tocht te fietsen.

Global Cyclist
logo silverburg