Namakwaland, Kalahari en Namibië (NKN)

Deze reis voert je door de wereldberoemde bloemenpracht van Namakwaland, langs de ‘Diamant kust’ van Zuid Afrika, ‘s werelds tweede grootste canyon, de Fishriver Canyon in Namibië, de rode duinen en de wilde dieren van de Kgalagadi Transfrontier Park en de kolkende watervallen van Augrabies. Een spectaculaire reis waar je weinig mensen tegen zult komen en de grootsheid van de natuur in al zijn glorie kunt beleven.

In de voetsporen van de Bushmen

bushmen in Kalahari

Vertrekdatum: 1 september 2018  Terug: 23 september 2018

Gegarandeerd vertrek!

Eens het domein van de Khoi-San /Bushman, een oeroude inheemse cultuur, is dit een schijnbaar dorre semiwoestijn, maar het herbergt een enorme rijkdom aan mineralen, bloemen en cultuur.

Het gebied nodigt je uit om haar diepste geheimen te ontdekken. Dit is een streek waar oude geschiedenis, cultuur en de natuur in harmonie samenkomen. Lava bergen vormen grillige rotsformaties, natuurparken met een overvloed aan wilde dieren en vogels, de grote rode deken van de Kalahari duinen, de magie van de lente die de woestijn schildert in een briljant pallet van bloemen en de machtige ‘Gariep’ (Oranjerivier) die als een ader door het gebied kronkelt . Dit is Namakwaland en de Kalahari in het westen van zuidelijk Afrika.

Namaqualand bloemen op de fiets stokstaartje in kalahari

Na het zien van pronkende springbokken, honderden migrerende gnoes, kleurrijke bloemen zo ver als het oog kan kijken en de schitterende sterrenhemel zul je beseffen dat je hier niet alleen maar over kunt lezen of doorheen kunt rijden, maar een bestemming  is waar je in moet participeren. Het is een oorspronkelijk gebied waar je belevenissen niet worden opgeroepen door themaparken maar het is “the real thing” wachtend op avonturiers die het willen ontdekken.

Klik op onderstaande links voor:

Dagprogramma     Prijs info/ bespreken   zwaarte reis 4/5* sterren     

 

Foto's:  Jan Willem Lagerweij    Janet ten Kate en Marcel ten Wolde     André Stooker      Bert Bijker


De fietsreis wordt als middelzware tocht 4/5*sterren gewaardeerd, maar u je kunt het zwaarste traject overslaan door een gedeelte met de bezemwagen mee te rijden. Op die wijze is het mogelijk eventueel de dagafstanden te verkorten voor diegenen die dit 
wenselijk achten.


Global Cyclistlogo silverburg

Fishriver canyon fietsreis in Namibië