v/a €1915

Fietsvakantie Namibië

Vertrek data: 6 t/m 27 augustus 2021

Op de fiets door de oudste woestijn ter wereld. Hieronder enkele highlights van deze reis. Details over dagprogramma en prijzen en dergelijke staan onderaan deze pagina.

Het is een onvoorstelbare ervaring om door de Namib-woestijn te fietsen. Een magisch landschap van tachtig miljoen jaar oud strekt zich uit langs de Atlantische kust; droog, uitgestrekt, leeg en magisch. Oranje zandduinen, grillige bergen, indrukwekkende luchten en kleine dorpjes die als oases oprijzen uit het zand.

Namibië is een woest en onherbergzaam land met een oorverdovende stilte. Een land van extremen, maar van een ongekende schoonheid, met een overdaad aan zon, onbedorven natuur en een buitengewone verscheidenheid aan wilde dieren. Uitgestrekte landschappen van woestijn, semi-woestijn en ruige savannes met oases en canyons. De hemel boven Namibië is onvoorstelbaar helder en blauw. Nergens in de wereld zie je een mooiere sterrenhemel.

Je fietst door spectaculaire gebieden; bijvoorbeeld het Skedelkustpark met honderden jakhalzen en duizenden zeehonden of de savannah van Etosha met imposante olifanten. De woestijn maakt een diepe indruk. De zon kan zonder schaduw verzengend zijn en de leegte van het gebied kan midden op de dag de fietser ontmoedigen. Echter, in de namiddag verandert het landschap en wordt het kleurrijk, en aan het einde van de dag is er altijd een prachtige plek om te overnachten. Deze pittige fietsreis – uiteraard onder ervaren en deskundige begeleiding - is een onvergetelijke en avontuurlijke ervaring.

Dunbevolkt

Het enorme land heeft slechts twee miljoen inwoners en is het dunst bevolkte land van Afrika. De bevolking van Namibië is zeer gevarieerd. Naast de Ovambo's in het noorden, die ongeveer de helft van de bevolking uitmaken, zijn er tal van kleinere bevolkingsgroepen. Zoals de Herero's, de Himba's, de Basters, de Nama en de Damara's. De cultuur is er even kleurrijk en gevarieerd als de vele verschillende bevolkingsgroepen.

reizen-namibie-1
reizen-namibie-2
reizen-namibie-3
reizen-namibie-4

De hoofdstad Windhoek

Met een populatie van 260.000 inwoners is Windhoek de hoofdstad van Namibië en ze ligt in het centrum van het land. Van oorsprong is dit ook het centrum van het inheemse volk de Nama. De stad ligt midden in de woestijn en heeft een luchtige Europese atmosfeer met cafeetjes, terrassen en een fraai oud Duitse architectuur. Dit is ook het beginpunt van de fietsreis.

reizen-namibie-5
reizen-namibie-6

Skeleton Coast

De woestijn stort hier letterlijk in zee. Bij Kaap Kruis leeft een kolonie van bijna 180.000 zeehonden. Temidden van zeehonden lopen jakhalzen en andere roofdieren op zoek naar een prooi.

reizen-namibie-7
reizen-namibie-8

Etosha National Park

Na een meer begroeid en groen gebied, de savannah, staat een van de beroemdste parken van Zuidelijke Afrika op de route: Etosha National Park. Ondanks de schrale vegetatie herbergt het park een enorme diversiteit aan dieren. Ooit was hier een groot meer, maar tegenwoordig is het vooral  een immense vlakte van zout, klei en savannah. Alleen bij hevig regenval vult het voormalige meer zich met water. Dan explodeert de natuur in allerlei kleuren groen met een zee van bloemen.

reizen-namibie-9
reizen-namibie-10
reizen-namibie-11

Lake Otjikoto

Dat Namibië niet louter uit woestijn bestaat, is bij Lake Otjikoto goed te zien. Dit meer is gevormd in een krater van honderd meter diep en heeft kristal helder water. Uiteraard komen we hier langs op weg naar Grootfontein. De plek waar ‘s werelds grootste landmeteoriet te zien is. De Hoba meteoriet weegt meer dan vijftig ton en heeft een volume van negen kubieke meter en viel ongeveer 80.000 jaar geleden uit de lucht. Voor meer informatie klik op de links hieronder;

reizen-namibie-12

 

Bekijk hier het online fotoboek

van Aad Saraber enthousiaste

reiziger en fietser