v/a €2295

Fietsenvakantie KwaZulu Natal & Swaziland

Vertrek data: 2022

‘Sanibonani’ in de koninkrijken van Zulu’s en Swazi’s. Hieronder enkele highlights van deze reis. Details over dagprogramma en prijzen en dergelijke staan onderaan deze pagina.

“Sanibonani” betekent “welkom” in het Zulu. Je voelt je dan ook echt welkom in het Zulu-koninkrijk, een spectaculair gebied aan de warme Indische Oceaan dat door de natuur rijk bedeeld is. De hoge pieken van de Drakensbergen, de machtige Tugela rivier en de Lebombo bergen zijn slechts enkele hoogtepunten van dit fascinerend landschap.

Over de noordelijke grens van Zululand, genesteld tussen Zuid-Afrika en Mozambique, ligt Swaziland. Het Swazivolk van dit vriendelijke koninkrijk is trots op haar tradities en rijke cultuur en probeert die te behouden voor toekomstige generaties. Swaziland is sinds 1968 onafhankelijk en is een van slechts drie monarchieën die in Afrika nog zijn overgebleven. Swaziland wordt nu geregeerd door koning Mzwati III.

Deze veelzijdige fietsreis combineert de vele facetten van Afrika, de schilderachtige natuur, de mooie ongerepte wildparken, de geschiedenis van de Boerenoorlog en de Anglo Zulu oorlog maar ook de boeiende culturen van Zulu’s en Swazi’s. De reis brengt je op plaatsen waar je normaal niet gauw zou komen. Dit is echt de ultieme Afrika ervaring!

reizen-kwazulu-natal-1
reizen-kwazulu-natal-2
reizen-kwazulu-natal-3
reizen-kwazulu-natal-4

Landinwaarts zijn de groene heuvels bezaaid met rondawels van het trotse Zulu volk, die hier nog leven volgens eeuwenoude tradities en gebruiken. We ontmoeten de AmaZulu in hun authentieke Zulu-dorpen, waar de tijd lijkt stil te staan. Van verre zijn de ritmische drums te horen, ingezet bij de viering van oude rituelen. Je kunt de Sangoma’s (“medicijnman”) zien communiceren met geesten van het verleden of druk bezig zijn met het oorspellen van de toekomst.

 

Ontdek en geniet van traditionele gerechten, cultuur en de grote gastvrijheid van de inwoners. We bezoeken Ulundi, het centrum van Zululand, waar de Zulu koningen leefden en begraven zijn en maken kennis met hun culturele erfgoed. Je komt langs ambachtelijke markten die de plaatselijke bevolking in staat stelt in hun eigen onderhoud te voorzien. Onder meer met prachtig houtsnijwerk en gevlochten manden.

reizen-kwazulu-natal-5
reizen-kwazulu-natal-6
reizen-kwazulu-natal-7
reizen-kwazulu-natal-8

Kwazulu Natal en Swaziland bieden een grote diversiteit aan landschappen en natuurschoon; golvende velden, kronkelende valleien, bossen, natuurreservaten en spectaculaire bergpieken. De ervaringen die dit deel van Afrika te bieden heeft, zijn ongeëvenaard.

Ervaar de geweldige sfeer van het opmerkelijke iSimangaliso Wetland Park, een World Heritage Site. Geniet van game drives of begeleide wandelingen in internationaal bekende Game Reserves. Uitgestrekte, ruige gebieden met ongerepte natuur en met een overvloed aan wild waaronder natuurlijk de Big 5.