v/a €1795

Fietsvakantie in de Kaapprovincie

Vertrek data: 22-Daagse fietsreis 4 t/m 25 oktober 2021
16 of 22-daagse fietsvakantie op basis van kamperen of met Extra Comfort. Hieronder enkele highlights van deze reis. Details over dagprogramma en prijzen en dergelijke staan onderaan deze pagina.

Tafelberg, walvissen, wijnlandgoederen, grillige bergen en een prachtige natuur vormen het decor waar je doorheen fietst. Langs de kust, door natuurreservaten, door inheemse bossen, over bergpassen en langs de typisch Zuid-Afrikaanse dorpjes van de Kaapprovincie. Van Kaapstad door de Karoo naar de Tuinroute waar je met een beetje geluk volop walvissen zult zien. Een heuse safari in het Addo Elephant Park en walvis spotten in Hermanus mag niet ontbreken.

Klimatologisch gezien lijkt de streek op het Middellandse Zeegebied met uitzondering van de Klein Karoo dat veel overeenkomsten heeft met de prairies van Amerika. Regelmatig fietst u over gravelwegen, door onherbergzame gebieden met 'asemrowende' vergezichten.

Kleurrijk en afwisselend, zo is deze 22-daagse fietstocht te bestempelen.

Kaapstad

Wie Zuid-Afrika bezoekt moet in Kaapstad geweest zijn. Het is een van de mooiste steden ter wereld dankzij de indrukwekkende Tafelberg. Een stad die absoluut de sfeer uit ademt van een rijk en Nederlands verleden. Dit was vroeger een monster plaats van de Verenigde Oost-Indische Companie. Het kasteel, de tuinen en oude landgoederen zijn nog goed bewaarde herinneringen aan deze tijd. De avontuurlijke fietsreis begint uiteraard met een verblijf in een hotel midden in deze historische stad. Vandaaruit kan men de imposante Tafelberg beklimmen bezoeken en wandelen door het centrum of naar Nelson Mandela's Robbeneiland varen.

reizen-kaapprovincie (67)
reizen-kaapprovincie (94)
reizen-kaapprovincie (80)
reizen-kaapprovincie (85)

Kaap de Goede Hoop

Boven op de Tafelberg waant de wandelaar zich in de wilde natuur, terwijl de bruisende stad zich gewoon aan de bergvoet bevindt. Kaapstad wordt ook omringd door natuur. Een van de beroemdste natuurparken is Kaap de Goede Hoop. Met de bus en fietstrailer word je hier naar toe gereden. De fietsen worden afgeladen en dan rijd je ineens temidden van bontebokken, struisvogels en bavianen. Via de spectaculaire kustweg, waarvan de daadwerkelijk prachtige Chapman's Peak het hoogtepunt is, peddel je over het schiereiland terug naar Kaapstad.

reizen-kaapprovincie (86)
goodhope
goodhope2

Wijnstreek

Via de vruchtbare Breede Rivier Vallei kom je uiteindelijk in een van de belangrijkste wijnstreken van Zuid Afrika. In de groene valleien liggen langs de beroemde wijnroutes tal van uitgestrekte wijnlandgoederen. Dit bekend wijngebied herbergt overigens veel oude historische gebouwen in de Kaap-Hollandse stijl.

reizen-kaapprovincie (68)
kaapprovincie-wijnstreek-1
kaapprovincie-wijnstreek-2
kaapprovincie-wijnstreek-3

Walvissen bij Hermanus

Strak blauwe luchten, grillige kusten en een woeste zee. Op de route langs de Indische Oceaan kun je zeehonden, dolfijnen, pinquins en walvissen zien. Tussen mei en december trekken de walvissen naar de zuidkust van Afrika. Het wereldberoemde plaatsje Hermanus is het walviscentrum en hier zwemmen deze machtige zoogdieren vlak voor de kust. In dit havenplaatsje kan men de boot nemen en de walvissen van zeer dichtbij ontmoeten. Een ongekende ervaring.

kaapprovincie-hermanus-1
kaapprovincie-hermanus-2
kaapprovincie-hermanus-3

Natuurreservaat De Hoop

Door de natuurlijke tuinen en graangebieden van de Kaapprovincie brengt de fietsreis je via Bredasdorp naar het natuurreservaat De Hoop met zijn zeldzame vegetatie: het fynbos. Dit natuurgebied kent weinig bezoekers, omdat het niet echt op een toeristische route ligt. Maar dit reservaat is indrukwekkend.

De bijna uitgestorven bergzebra's en bontebokken komt hier voor. Grote kuddes elanden grazen in een prachtige natuur en overal brullen de bavianen. Je ziet flamingo's en hoog in de lucht cirkelt de Kaapse gier. Maar wat het gebied echt bijzonder maakt, is de kust. Een wandelexcursie brengt je naar  de getijdenpoelen. Je vindt daar zeedieren en planten en vanaf de hoge duinen kun je eindeloos kijken naar de walvissen.

kaapprovincie-de-hoop-1
kaapprovincie-de-hoop-2
kaapprovincie-de-hoop-3
kaapprovincie-de-hoop-4