Algemene reisinformatie

 

Silverburg Adventures is gespecialiseerd in de organisatie van (groeps)fietsreizen. Daarnaast hebben wij ook twee individuele fietsreizen uitgestippeld en kunnen we op verzoek ook maatwerk leveren.

De groeps-fietsreizen zijn altijd gepland in de periode juli t/m november. Dit bestrijkt het staartje van de Afrikaanse winterperiode, het volledige voorjaar en een klein stukje zomer. In de periode van december t/m februari plannen we in verband met de te hoge temperaturen geen groepsfietsreizen. 

Let op: de groeps-fietsreizen zijn afgestemd op maximaal 16 deelnemers.

 

Complete informatie vooraf
Na het boeken van de reis ontvang je gedetailleerde informatie, waaronder het dagprogramma, de overnachtingslocaties, de dagelijkse hoogtepunten en alles wat er nog meer nodig is om er een onvergetelijke fietsvakantie van te maken. TIP: Zorg ook voor je eigen goede voorbereiding; train wat extra in de weken voor de reis door regelmatig langere afstanden te fietsen.

 

Exclusief vliegreis
Al onze reizen en de bijbehorende prijzen zijn exclusief de vliegreis vanuit Nederland naar Zuid-Afrika. Let op: bij sommige fietsreizen heb je te maken met verschillende luchthavens van aankomst en vertrek in Zuid-Afrika.

 

Online boekingen? Nee, wel maatwerk!
Elke fietsreis van Silverbrug Adventures is in feite maatwerk. Daarom werken wij niet met online-boekingen. Via dit formulier kun je de interesse in een bepaalde reis aangeven, tevens geef je eventuele bijzonderheden op zoals diëetwensen, het aantal personen, of je wel of geen eigen fietsen meeneemt en dergelijke. Op het formulier hebben we al een flink aantal mogelijkheden aangegeven, maar schroom niet om daar nog wensen aan toe te voegen.

Snel na ontvangst van je ingevulde formulier nemen wij contact met je op om alles goed door te nemen. Vervolgens sturen we je een compleet voorstel van de reis inclusief de exacte prijsopgave. Ben je akkoord? Dan stuur je de ondertekende offerte retour en heb je een fantastische reis in het vooruitzicht! Nog aanpassingen nodig? Ook geen probleem; geef het tijdig aan en wij zullen het corrigeren.

 

Zwaarte van de fietsreizen

Fietsen in zuidelijk Afrika is anders dan fietsen in Nederland; klimaat, bergen, heuvels en algemene staat van onderhoud van de wegen beïnvloeden de zwaarte van de (groeps-)fietsreizen. Op basis van onze jarenlange ervaring hebben we onze reizen geclassificeerd met een sterrensysteem. Hoe meer sterren, des te zwaarder de tocht is. Hieronder per classificatie een korte toelichting.

1* ster 
Lichte tocht. Geen training vereist met dagafstanden van 24 kilometer over vrijwel vlak terrein
2* sterren
Lichte tocht. Redelijke fietsconditie vereist in verband met dagafstanden van gemiddeld 50 kilometer door licht glooiend gebieden
3* sterren
Middelzware tocht. Redelijk tot goede fietsconditie vereist voor dagafstanden van gemiddeld 50 tot 70 km met heuvels
4* sterren
Middelzware tocht. Goede fietsconditie vereist voor dagafstanden van gemiddeld 70 tot 100 kilometer met heuvels en bergpassen
5* sterren

Zware tocht. Goede fietsconditie vereist bij dagafstanden van 80 tot 120 kilometer door gebieden met heuvels en bergpassen.

 

Bezemwagen

Elke routedag bestaat de mogelijkheid om in overleg met de reisleiding een gedeelte van de route in de bezemwagen af te leggen. Deze mogelijkheid wordt per dag bekeken en dus alleen incidenteel ingezet bij calamiteiten. Afhankelijk van de route zijn er onderweg enkele koffie- en lunchstops. Ook op dat moment kun je nog in de bezemwagen stappen. Een lekke band of andere mechanische problemen aan de fiets? Geen nood: de bezemwagen of een ander voertuig is altijd snel ter plaatse.

Bij de 3-, 4- en 5-sterren fietsreizen in elk geval een goede fietsconditie vereist. Het is daarom verstandig om voor aanvang van de fietsreis een paar weken van te voren goed te trainen en vooral een aantal keren een lange afstand te fietsen. Want al fietsend ziet en beleeft u veel meer dan bij een noodgedwongen verblijf in de bezemwagen.

Let op: het is niet mogelijk om de volledige groepsfietsreis met de bezemwagen mee te reizen in plaats van zelf te fietsen.

 

Geen E-bikes
Aangezien de stroom- en oplaadvoorzieningen in veel gebieden waar onze fietsreizen doorheen komen niet optimaal zijn (of zelfs ontbreken), is het deelnemen met E-bikes niet mogelijk. Deze E-bikes verhuren wij ook niet en ook het deelnemen met eigen E-bikes is niet toegestaan. Het is dus zaak om met een redelijke, goede of zelfs uitstekende fietsconditie aan onze fietsreizen deel te nemen. Je fietst geheel op eigen kracht door zuidelijk Afrika! Met naar keuze op je eigen, vertrouwde fiets of op een van onze goed onderhouden fietsen. Kies je voor je eigen fiets, dan moet je wel zelf voor transport naar en van Zuidelijk Afrika en dergelijke onderdelen zorgen. Stem dit goed af met je reisbureau of online-boekingsbureau.  Kijk ook even bij de informatie over de zwaarte van de fietsreizen.

Natuurlijk kun je wel met je eigen fiets deelnemen; houd wel rekening hiermee als je de vliegreis naar Zuid-Afrika regelt. Geef het aan bij je reisbureau of bij je online-boeking van de vlucht.

 

Betaling van de reissom
Nadat je de offerte voor de reis hebt goedgekeurd, ontvang je van ons de factuur. We verzoeken je de 1e termijn van de factuur ad 20% van het factuurbedrag binnen 8 dagen na factuurdatum te betalen. Uiterlijk 6 weken voor de vertrekdatum van de reis moet ook het 2e deel ad 80% betaald zijn. Het niet of te laat betalen van de reissom kan leiden tot het annuleren door ons van uw boeking.

 

Annuleringsverzekering
Het aantal groeps-fietsreizen is beperkt evenals het aantal deelnemers per groeps-fietsreis (max. 16). Het onverwacht uitvallen van enkele deelnemers kan daarom het wel of niet doorgaan van de reis beïnvloeden. Daarom is de mogelijkheid tot annuleren beperkt tot uiterlijk 6 weken voor de vertrekdatum. Na die datum is kosteloze annulering niet meer mogelijk en ben je de volledige reissom verschuldigd.

We adviseren je dan ook dringend om een annuleringsverzekering op deze reis af te sluiten via je eigen verzekeringsmaatschappij. Heb je al een doorlopende annuleringsverzekering, check dan goed of die deze fietsreis ook afdekt.

  • Bij annulering tot 6 weken voor aanvang, bedragen de kosten 10% van de totale reissom.
  • Bij annulering tussen 6 weken en 4 weken voor aanvang, bedragen de kosten 50% van de totale reissom.
  • Bij annulering tussen 4 weken en 2 weken voor aanvang, bedragen de kosten 75% van de totale reissom.
  • Bij annulering korter dan 2 weken voor aanvang bedragen de kosten 100% van de totale reissom.